Recept: Lekker Zoet & Gezond Detox Sappie (4 min.)

Tijdsduur: ca. 20 min.
Vrij van: lactose, koemelk, geraffineerde suiker en zoetstoffen

Wil je je lichaam een handje helpen in het ontgiftingsproces? Wil je aan je immuunsysteem en gemoedstoestand werken? Meer energie nodig? Lukt het niet om dagelijks een volwaardig, orthomoleculair voedingspatroon aan te houden en wil je daarom extra bijtanken in vitaminen, mineralen en antioxidanten? Maak een sappie!

Benodigdheden:

 • Slowjuicer, blender of sapcentrifuge
 • Een long drink glas of bidon
 • Een glazen kan
 • Een schilmesje
 • Een snijmes

Ingrediënten voor 1,2 liter sap:

 • 4-6 appels
 • 4-6 andijvie bladeren
 • 4-6 stengels bleekselderij
 • 2-3 rode bieten
 • Eénderde rode kool
 • Ca. 10 cm verse gemberwortel
 • Een pluk verse peterselie
 • Een pluk verse koriander

Kies het liefst voor biologisch-dynamische fruit en groenten voor de meeste nutriënten en om de hoeveelheid aan pesticiden zoveel mogelijk te beperken.

Slowjuicer: Philips Avance HR1946/70

Moet ik een slowjuicer, blender of sapcentrifuge gebruiken?
Mocht je geen slowjuicer hebben, dan kun je ook gebruik maken van een sapcentrifuge of blender. Elk hulpmiddel heeft zo z’n eigen voordelen.

Het voordeel van een slowjuicer is dat de vitaminen, mineralen, antioxidanten en wateroplosbare vezels zo veel mogelijk intact blijven. Daarnaast lukt het ook nog om al het sap uit bladgroenten te persen. Het voordeel van een blender is dat alle niet-oplosbare vezels meegenomen worden, waardoor er een dikkere sap of smoothie ontstaat. Niet-oplosbare vezels zijn tevens voeding voor onze goede darmbacteriën die belangrijk zijn voor ons immuunsysteem, spijsvertering en serotonineproductie. Het voordeel van een sapcentrifuge is dat het veel goedkoper is dan een slowjuicer, maar daartegenover staat weer dat niet alle nutriënten optimaal intact blijven en het vrijwel geen sap uit bladgroenten kan halen.

Een oplossing is dus om fruit en groenten die rijk zijn aan water eerst door de sapcentrifuge heen te halen en vervolgens dit sap samen met alle bladgroenten in de blender te gooien, indien je geen slowjuicer hebt. De snelste en goedkoopste oplossing is echter om gewoon alles in de blender te gooien en er bronwater of bijvoorbeeld kokoswater bij te doen.

Sapje maken
Spoel alle groenten en fruit zorgvuldig af met lauw water, snijd alles in kleinere stukken en gooi alles één voor één in de slowjuicer of sapcentrifuge, of mieter het allemaal in één keer in de blender. Lekker makkelijk! Dit is het eindresultaat: Een heerlijk, donkerrood, lichtpittig, maar zoet en verfrissend drankje om je dag mee te kickstarten, voor na het sporten, na saunabezoek of om juist je dag mee af te sluiten. Mocht je deze ook uitgeprobeerd hebben, laat dan even een reactie onder deze blogpost achter.

Meer receptjes?
Download hier mijn allereerste, gratis e-book: JUICY DETOX – 27 Gezonde Sapkuur Recepten!

Shares

Categories:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bereikbaarheid

Telefonisch/E-mail:

Ma: 09:00 – 17:00 uur
Di: 09:00 – 17:00 uur
Wo: 09:00 – 17:00 uur
Do: 09:00 – 17:00 uur
Vr: 09:00 – 17:00 uur
Za: 12:00 – 17:00 uur
Zo: 12:00 – 17:00 uur

Op praktijk: op afspraak.

Contactgegevens

Tel.: +31 6 386 990 06
E-mail: lisa@orthotherapeut.nl

KvK: 86113631
BTW nr: NL004193024B28

Locatie

Integraal Medisch Centrum (IMC)
Contactweg 145
Unit 2.C.3
1014 BJ Amsterdam
www.integraalmedischcentrum.nl/


Beroepsvereniging

Shares